Gå till innehållet.

Beräkna hur mycket du kan få jämkat vuxenutbildningsstöd

Har du inlett studierna före 1.8.2020 och återvänder nu till dina studier? Med denna räknare kan du göra en uppskatting hur biinkomsterna påverkar stödbeloppet.

De som ansökt om vuxenutbildningsstöd innan den nya lagen trätt i kraft 1.8.2020 kan tjäna högst 250 euro per månad i biinkomster. Om du tjänar mer än 250 euro per månad i biinkomster kan du ansöka om jämkat vuxenutbildningsstöd. Använd den här räknaren för att göra en uppskattning av hur dina biinkomster påverkar beloppet av det jämkade vuxenutbildningsstödet.  

Du kan ansöka om jämkat stöd när den stödmånad som du ansöker för upphör och när du känner till de inkomster du tjänat under månaden. Du kan till exempel ansöka om jämkat stöd för november tidigast 1.12.  

Om bruttostödet för den ansökta stödmånaden ligger under grunddelen för stödet per dag (30,74 € år 2024) betalas inget stöd ut för den månaden.  

Räknarens resultat är en riktgivande uppskattning utifrån de uppgifter som användaren uppgett, och binder inte Sysselsättningsfonden. 

Räknaren laddas, vänta ett ögonblick
{{translation.fullAidTitle}} {{translation.partialAidTitle}} {{translation.newCalcTitle}}
{{translation.daysSuffix}}

{{translation.resultEstablishedMonthlyEarnings}}

{{vm.resultEstablishedMonthlyEarnings}}

{{translation.resultFullTrainingSubsidy}} {{translation.resultPartialTrainingSubsidy}} {{translation.resultAllowanceAmount}}

{{vm.resultAllowanceAmount}}

{{translation.resultBenefitDaysUsed}}

{{vm.resultBenefitDaysUsed}}

{{translation.resultCreditsRequired}}

{{vm.resultCreditsRequired}} {{translation.studyCreditsSuffix}}

Sidan uppdaterad: 7-4-2022