Obs!

Avskaffandet av vuxenutbildningsstödet ingår i regeringsprogrammet från 1.8.2024. Ändringar i stödet kräver lagändring så tillsvidare beviljar och betalar vi stödet som normalt. Vi får för närvarande många ansökningar, meddelanden och telefonsamtal så behandlingen av ansökningar om vuxenutbildningsstöd samt vår kundservice kan tillfälligt vara belastad. Vi kommer att göra vårt bästa för att få behandlingen av ärenden så fort som möjligt avgjorda. Läs mer på Aktuellt om vuxenutbildningsstöd.

Gå till innehållet.

Öka din kompetens med vuxenutbildningsstöd

Öka din kompetens med vuxenutbildningsstöd

Drömmer du om att utveckla din nuvarande yrkeskompetens eller kanske ett nytt yrke? Känns det svårt att inrymma studier i den hektiska vardagen eller i utgifterna varje månad? Förverkliga dina drömmar med vuxenutbildningsstöd! Det ger ekonomisk säkerhet under hela studietiden. Du kan använda stödet enligt dina mål och behov, vare sig du väljer studier på deltid eller heltid.

 

Vad är vuxenutbildningsstöd?  

Vuxenutbildningsstöd är ekonomiskt stöd som beviljas en arbetstagare eller företagare för studier som stöder yrkesutveckling. Med vuxenutbildningsstödet kan du studera för hela examina eller kortare utbildningar vid många läroanstalter runt om i Finland.