Siirry suoraan sisältöön.

Yrittäjä: lisää yrityksesi kilpailukykyä aikuiskoulutustuella

Aikuiskoulutustuki on yrittäjälle erinomainen keino oman ammattitaidon ja yritystoiminnan kehittämiseen. Sen avulla voi opiskella niin kokonaisia tutkintoja kuin lyhyempiä koulutuksia. Tutustu mahdollisuuksiin!

Aikuiskoulutustuki helpottaa taloutesi suunnittelua, kun opiskelet ja vähennät sen vuoksi yritystoimintaasi tai siirrät sen tilapäisesti sivuun. Tukea on helppoa hakea, joten löydät siitä tarvittaessa nopeankin ratkaisun muutostilanteisiin. 

Tuki soveltuu erittäin hyvin etenkin niille yrittäjille, joiden on hankala olla pitkään pois töistä tai palkata sijaista oman opiskelun ajaksi. Suurin osa tuen hyödyntäjistä onkin toiminimiyrittäjiä, ja moni jatkaa yritystoimintaansa osa-aikaisesti opintojen ohessa. 

 

Rytmitä opiskelu arkeesi 

Aikuiskoulutustukea voi saada jopa 15 kuukaudelle, ja siihen ovat oikeutettuja päätoimiset yrittäjät, joilla on ollut YEL- tai MYEL-vakuutus vähintään vuoden ja vähintään kahdeksan vuoden työhistoria yrittäjyydestä tai palkkatyöstä miltä tahansa alalta. Tukea voi hakea opintoihin, jotka järjestetään Suomessa toimivissa julkisen valvonnan alaisissa oppilaitoksissa, kuten yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. 

Yhä suuremman osan aikuiskoulutustukeen soveltuvista opinnoista voi sovittaa joustavasti omaan arkeen. Tuen ehdotkaan eivät vaadi sitä, että yritystoiminta pitäisi keskeyttää – riittää, että siitä saatavat tulot vähenevät kolmanneksen viimeiseen ennen opiskelun alkua valmistuneeseen verotukseen verrattuna. Lisäksi voit saada tietyn määrän muita sivutuloja ilman että ne vaikuttavat tukeen. Ja jos tulorajat näyttävät ylittyvän, tukea voi aina perua helposti.

Tutustu yrittäjän aikuiskoulutustuen ehtoihin Näin ennakoit, että aikuiskoulutustuki järjestyy -sivullaKannattaa tutustua myös Aikuiskoulutustuen määrä ja tukiaika -sivuun, jolta saat tietoa yrittäjän aikuiskoulutustuen suuruudesta. 

 

Turvaa yrityksesi kilpailukyky

Aikuiskoulutustuki on tarjonnut monille yrittäjille ratkaisuja yllättäviinkin liiketoiminnan muutoksiin. Tukea haetaan kätevästi asiointipalvelussa, ja sen voi saada hyvinkin nopeasti, kunhan opiskelupaikka on hallussa. 

Tuen avulla yrittäjä voi päivittää omaa osaamistaan ja kehittää edelleen liiketoimintaansa. Tämä auttaa turvaamaan yrityksen kilpailukykyä pitkällä aikavälillä.

–  Vaikka omalla alalla osaamisvaatimuksia ei säänneltäisi lailla, moni aikuiskoulutustukea hyödyntänyt yrittäjä on kertonut asiakkaidensa pitävän opintojen tarjoamaa muodollista pätevyyttä merkkinä osaamisen laadusta ja ajantasaisuudesta,  etuuspalveluiden tiimipäällikkö Isa Väätäinen lisää.

Aika hakea? Tutustu ohjeisiin Näin haet aikuiskoulutustukea -sivulla. 

Sivu päivitetty: 17.3.2022