Huomio!

Aikuiskoulutusetuudet lakkauttava laki on tullut voimaan 1.6.2024 ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivun.

Siirry suoraan sisältöön.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Mitä aikuiskoulutustuen hakemisesta kannattaa tietää juuri nyt? Katso ajankohtaiset uutiset ja vinkit, niin pysyt ajan tasalla ja asiasi hoituvat sujuvasti.

 

Ajankohtaista hakemisessa

Ajankohtaista nyt
  • Aikuiskoulutusetuudet lakkauttava laki on tullut voimaan 1.6.2024. Lisätietoa löydät Ajankohtaista aikuiskoulutustuesta -sivulta.

  • Kun täytät maksuhakemusta, sinulle näytetään hakemusta täytettäessä vain sellaiset tulot, jotka osuvat myönteisen tukioikeusjakson ajalle. Vain nämä tulot otetaan huomioon maksupäätökselläsi ja ne vaikuttavat sinulle maksettavan aikuiskoulutustuen määrään.

  • Aikuiskoulutustuen ennakonpidätys on automaattisesti 20 %.  Jos olet toimittanut meille verokortin aikuiskoulutustuen verotusta varten ja verokortin tuloraja ylittyy, verotetaan loppuvuoden aikuiskoulutustuet verokortin lisäprosentin mukaan. Jos tulorajasi on ylittymässä tai jo ylittynyt, voit toimittaa meille halutessasi uuden muutosverokortin etuutta varten asiointipalvelumme kautta. Lue lisää tuen verotuksesta.

  • Voit lähettää tukioikeushakemuksesi aikaisintaan neljä kuukautta ennen hakemasi aikuiskoulutustukijakson alkua. Hakemuksen voi lähettää enintään kuusi kuukautta takautuvasti. Kirjaudu asiointipalveluun ja lähetä tukioikeushakemuksesi.

  • Tuen määrä riippuu keskimääräisestä kuukausipalkastasi ennen opintoja, mikä määritellään, kun haet oikeutta tukeen tukioikeushakemuksella. Se lasketaan hakuhetkeä edeltävien 12 kuukauden palkkatiedoista, jotka saadaan pääsääntöisesti tulorekisteristä. Jos olet ollut hakemusta edeltävien 12 kuukauden aikana poissa työstä joko kokonaan tai osittain, voimme pidentää tarkastelujaksoa poissaolojen verran niin, että palkalliset 12 kuukautta täyttyvät. Lue lisää tuen määrästä.

  • Tukiajalla saamasi tulot katsotaan tuloksi niiden maksuajankohdalle, riippumatta siitä, milloin olet ne ansainnut. Esimerkiksi jos työskentelet syyskuussa 1.9. - 15.9., mutta palkka tästä maksetaan vasta lokakuun puolella 15.10., katsotaan tämä palkka tuloksi lokakuulle, ja se vaikuttaa lokakuulta maksuun haettavan aikuiskoulutustuen määrään. Lue lisää tuen määrästä.

  • Olemme poistaneet yrittäjän ennakkopäätöshakemisen mahdollisuuden asiointipalvelustamme. Aikuiskoulutustuen lakkautuksen vuoksi tuensaamisen ehtona kaikissa tilanteissa on opintojen ja tukioikeuden alkaminen viimeistään 31.7.2024, mistä syystä myönteinen ennakkopäätös ei enää takaisi, että tukeen olisi oikeus. 
Arvioidut käsittelyajat

hakemuksen saapumispäivästä laskettuna

Tukioikeushakemus 15 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 30.5. saapuneita hakemuksia

Maksuhakemus 1 päivä
Tällä hetkellä käsittelemme 13.6. saapuneita hakemuksia

Täysimääräinen aikuiskoulutustuki 0 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 14.6. saapuneita hakemuksia

Soviteltu aikuiskoulutustuki 3 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 11.6. saapuneita hakemuksia

Yrittäjän aikuiskoulutustuki 4 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 10.6. saapuneita hakemuksia

Ammattitutkintostipendi 11 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 3.6. saapuneita hakemuksia

Päivitetty 14.6.2024

Sivu päivitetty: 21.11.2023