Siirry suoraan sisältöön.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Mitä aikuiskoulutustuen hakemisesta kannattaa tietää juuri nyt? Katso ajankohtaiset uutiset ja vinkit, niin pysyt ajan tasalla ja asiasi hoituvat sujuvasti.

 

Ajankohtaista hakemisessa

Ajankohtaista nyt
  • Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Lisätietoa löydät Ajankohtaista aikuiskoulutustuesta -sivulta.

  • Aikuiskoulutustuen ennakonpidätys on automaattisesti 20 %. Jos haluat muuttaa veroprosenttiasi, voit tilata OmaVerosta muutosverokortin etuutta varten ja toimittaa sen meille asiointipalvelumme kautta muutamaa päivää ennen maksuhakemuksen lähettämistä. Lue lisää tuen verotuksesta.

  • Voit lähettää tukioikeushakemuksesi aikaisintaan neljä kuukautta ennen hakemasi aikuiskoulutustukijakson alkua. Hakemuksen voi lähettää enintään kuusi kuukautta takautuvasti. Kirjaudu asiointipalveluun ja lähetä tukioikeushakemuksesi.

  • Tuen määrä riippuu keskimääräisestä kuukausipalkastasi ennen opintoja, mikä määritellään, kun haet oikeutta tukeen tukioikeushakemuksella. Se lasketaan hakuhetkeä edeltävien 12 kuukauden palkkatiedoista, jotka saadaan pääsääntöisesti tulorekisteristä. Jos olet ollut hakemusta edeltävien 12 kuukauden aikana poissa työstä joko kokonaan tai osittain, voimme pidentää tarkastelujaksoa poissaolojen verran niin, että palkalliset 12 kuukautta täyttyvät. Lue lisää tuen määrästä.

  • Kun olet saanut myönteisen tukioikeuspäätöksen hakemallesi jaksolle, voit hakea tuen maksua. Maksuhakemus tehdään kuukausittain jälkikäteen ja kokonaiselle kalenterikuukaudelle. Lue lisää maksuhakemuksen lähettämisestä.

  • Tukiajalla saamasi tulot katsotaan tuloksi niiden maksuajankohdalle, riippumatta siitä, milloin olet ne ansainnut. Esimerkiksi jos työskentelet syyskuussa 1.9. - 15.9., mutta palkka tästä maksetaan vasta lokakuun puolella 15.10., katsotaan tämä palkka tuloksi lokakuulle, ja se vaikuttaa lokakuulta maksuun haettavan aikuiskoulutustuen määrään. Lue lisää tuen määrästä.
Arvioidut käsittelyajat

hakemuksen saapumispäivästä laskettuna

Tukioikeushakemus 8 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 21.9. saapuneita hakemuksia

Maksuhakemus 1 päivä
Tällä hetkellä käsittelemme 28.9. saapuneita hakemuksia

Täysimääräinen aikuiskoulutustuki 4 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 25.9. saapuneita hakemuksia

Soviteltu aikuiskoulutustuki 3 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 26.9. saapuneita hakemuksia

Yrittäjän aikuiskoulutustuki 7 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 22.9. saapuneita hakemuksia

Yrittäjän ennakkopäätöshakemus 2 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 27.9. saapuneita hakemuksia

Ammattitutkintostipendi 10 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 19.9. saapuneita hakemuksia

Päivitetty 29.9.2023

Sivu päivitetty: 17.3.2022