Huomio!

Hallitusohjelmaan on kirjattu aikuiskoulutustuen lakkauttaminen 1.8.2024 alkaen. Aikuiskoulutusetuuksien lakkauttaminen edellyttää lakimuutosta, joten toistaiseksi tuen myöntäminen ja maksaminen jatkuvat normaalisti. Meille saapuu tällä hetkellä paljon hakemuksia, viestejä ja puheluita, joten aikuiskoulutusetuushakemusten käsittely sekä asiakaspalvelu voivat tilapäisesti ruuhkautua. Teemme parhaamme, jotta saamme ruuhkan purettua. Päivitämme kaiken ajantasaisen tiedon aikuiskoulutustuen lakkauttamiseen liittyen Ajankohtaista aikuiskoulutustuesta -sivulle.

Siirry suoraan sisältöön.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Mitä aikuiskoulutustuen hakemisesta kannattaa tietää juuri nyt? Katso ajankohtaiset uutiset ja vinkit, niin pysyt ajan tasalla ja asiasi hoituvat sujuvasti.

 

Ajankohtaista hakemisessa

Ajankohtaista nyt
  • Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Lisätietoa löydät Ajankohtaista aikuiskoulutustuesta -sivulta.

  • Kun täytät maksuhakemusta, sinulle näytetään hakemusta täytettäessä vain sellaiset tulot, jotka osuvat myönteisen tukioikeusjakson ajalle. Vain nämä tulot otetaan huomioon maksupäätökselläsi ja ne vaikuttavat sinulle maksettavan aikuiskoulutustuen määrään.

  • Aikuiskoulutustuen ennakonpidätys on automaattisesti 20 %.  Jos olet toimittanut meille verokortin aikuiskoulutustuen verotusta varten ja verokortin tuloraja ylittyy, verotetaan loppuvuoden aikuiskoulutustuet verokortin lisäprosentin mukaan. Jos tulorajasi on ylittymässä tai jo ylittynyt, voit toimittaa meille halutessasi uuden muutosverokortin etuutta varten asiointipalvelumme kautta. Lue lisää tuen verotuksesta.

  • Voit lähettää tukioikeushakemuksesi aikaisintaan neljä kuukautta ennen hakemasi aikuiskoulutustukijakson alkua. Hakemuksen voi lähettää enintään kuusi kuukautta takautuvasti. Kirjaudu asiointipalveluun ja lähetä tukioikeushakemuksesi.

  • Tuen määrä riippuu keskimääräisestä kuukausipalkastasi ennen opintoja, mikä määritellään, kun haet oikeutta tukeen tukioikeushakemuksella. Se lasketaan hakuhetkeä edeltävien 12 kuukauden palkkatiedoista, jotka saadaan pääsääntöisesti tulorekisteristä. Jos olet ollut hakemusta edeltävien 12 kuukauden aikana poissa työstä joko kokonaan tai osittain, voimme pidentää tarkastelujaksoa poissaolojen verran niin, että palkalliset 12 kuukautta täyttyvät. Lue lisää tuen määrästä.

  • Tukiajalla saamasi tulot katsotaan tuloksi niiden maksuajankohdalle, riippumatta siitä, milloin olet ne ansainnut. Esimerkiksi jos työskentelet syyskuussa 1.9. - 15.9., mutta palkka tästä maksetaan vasta lokakuun puolella 15.10., katsotaan tämä palkka tuloksi lokakuulle, ja se vaikuttaa lokakuulta maksuun haettavan aikuiskoulutustuen määrään. Lue lisää tuen määrästä.
Arvioidut käsittelyajat

hakemuksen saapumispäivästä laskettuna

Tukioikeushakemus 14 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 27.11. saapuneita hakemuksia

Maksuhakemus 1 päivä
Tällä hetkellä käsittelemme 10.12. saapuneita hakemuksia

Täysimääräinen aikuiskoulutustuki 10 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 1.12. saapuneita hakemuksia

Soviteltu aikuiskoulutustuki 3 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 8.12. saapuneita hakemuksia

Yrittäjän aikuiskoulutustuki 14 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 27.11. saapuneita hakemuksia

Yrittäjän ennakkopäätöshakemus 12 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 29.11. saapuneita hakemuksia

Ammattitutkintostipendi 11 päivää
Tällä hetkellä käsittelemme 30.11. saapuneita hakemuksia

Päivitetty 11.12.2023

Sivu päivitetty: 21.11.2023