Huomio!

Hallituksen esitys aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta on annettu eduskunnalle ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivua esimerkiksi syksyn 2024 alkavien opintojen osalta.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahaston ensikommentit hallitusohjelmaluonnoksen aikuiskoulutustukiosuuteen

UUTINEN 16.6.2023 13.33

Olemme juuri saaneet tiedon HS:n uutisesta, että hallitusohjelmassa olisi kirjattuna aikuiskoulutustuen lakkauttaminen. Työllisyysrahasto rahoittaa ja myöntää aikuiskoulutustukea eli vastaa sen toimeenpanosta kokonaisuudessaan.

Aikuiskoulutustukea maksettiin vuonna 2022 yhteensä 178 miljoonaa euroa. Kokonaissummasta palkansaajien aikuiskoulutustuki on noin 175,5 miljoonaa euroa ja se rahoitetaan kokonaan palkansaajien ja työnantajien maksamista työttömyysvakuutusmaksuista. Aikuiskoulutustuen yhtenä saamisen ehtona on, että henkilöllä on voimassa oleva työsuhde, josta hän jää kokonaan tai osittain opintovapaalle.

Yrittäjien aikuiskoulutustukea maksettiin vuonna 2022 noin 2,5 miljoonaa euroa, tämä summa sisältyy aiemmin mainittuun kokonaissummaan. Yrittäjien aikuiskoulutustuki rahoitetaan kokonaan valtion tuella.

Aiheesta on juuri eilen (15.6.2023) julkaistu laaja laadullinen aineisto, joka kertoo tuen käyttäjien opiskelumotiiveista ja tavoitteiden toteutumisesta.

Aikuiskoulutustuki on aiemminkin ollut lopetusuhan alla. Silloin valtion rahoitus poistui palkansaajien aikuiskoulutustuen rahoituksesta ja työmarkkinajärjestöt sopivat sen kokonaan rahoitettavaksi työttömyysvakuutusmaksuista. Yrittäjien aikuiskoulutustukeen jäi valtion rahoitus.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin aikuiskoulutustuesta ja tarjoamme tietoa mm. medialle. Työmme aikuiskoulutusetuudessa ja palvelumme asiakkaille jatkuu tänäänkin aivan normaalisti.

Lisätietoja antavat:

Toimitusjohtaja Janne Metsämäki, janne.metsamaki@tyollisyysrahasto.fi, 040 522 3614

Asiakkuusjohtaja Tuulikki Saari, tuulikki.saari@tyollisyysrahasto.fi, 040 679 8065