Huomio!

Hallituksen esitys aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta on annettu eduskunnalle ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivua esimerkiksi syksyn 2024 alkavien opintojen osalta.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Aikuiskoulutustuki-opas antaa tukea kouluttautumisen suunnitteluun

UUTINEN 20.1.2023 12.20

Miten varmistaa ennalta, että aikuiskoulutustuella kouluttautuminen sopii omaan tilanteeseen? Työllisyysrahaston uunituore Aikuiskoulutustuki-opas auttaa suunnittelemaan omaa kouluttautumistasi. Opas on tarkoitettu työsuhteessa oleville työntekijöille ja heidän työnantajilleen. Parhaimmillaan kouluttautuminen onkin työntekijän ja työnantajan yhteinen asia, josta on hyötyä kaikille. Vaikka aikuiskoulutustuki maksetaan työntekijälle, aloite sen käytöstä voi tulla myös työnantajalta. 

Aikuiskoulutustuki-opas sisältää työpohjia ja vinkkejä, joiden avulla työntekijä ja työnantaja voivat keskustella toiveista ja tavoitteista yhdessä. Opas auttaa muun muassa suunnittelemaan, millaisesta koulutuksesta olisi mahdollisimman paljon hyötyä joko työntekijälle, työantajalle tai molemmille, ja mitä tulisi ottaa huomioon oman talouden näkökulmasta aikuiskoulutustuella opiskellessa. Oppaan avulla voit pohtia omia tavoitteitasi ja selvittää, sopisiko aikuiskoulutustuella opiskelu juuri sinulle. 

Tutustu ja lataa opas kouluttautumisesi tueksi verkkosivuiltamme!